Technisch profiel: Claris’s low-code app-ontwikkeling op maat

Apple-dochteronderneming Claris International biedt een reeks services via haar vlaggenschip FileMaker-platform.

Claris zegt dat het low-code ontwikkelingsplatform wordt gebruikt door bedrijven van elke omvang in hun digitale transformatieprogramma’s, met meer dan 1,3 miljoen actieve gebruikers wereldwijd.

Het bedrijf kondigde onlangs de lancering van FileMaker 19 aan, waarmee de mogelijkheden worden uitgebreid door directe JavaScript-integraties. Andere functies zijn onder meer de mogelijkheid om AI te gebruiken via Apple’s Core ML.

Brad Freitag, CEO van het bedrijf, vertelde ons: “Dankzij FileMaker 19 kan iedereen nu sneller moderne apps bouwen. Ontwikkelaars van beginners tot gevorderden kunnen krachtigere apps maken door toegang te krijgen tot een van de miljoenen JavaScript-pakketten die beschikbaar zijn om Kanban-borden, fotogalerijen, gegevensvisualisatie en meer in hun apps in te sluiten.

“Gevorderde ontwikkelaars kunnen hun eigen code schrijven, add-ons maken en deze delen in de Claris Marketplace. Belangrijk is dat het Claris Marketplace-aanbod het bewustzijn en de vraag naar zowel Claris als onze partners zal vergroten. Degenen zonder diepgaande ontwikkelingsvaardigheden kunnen add-ons gebruiken, die binnenkort naar de Claris Marketplace komen, om sneller dan ooit krachtige apps samen te stellen. “

Het bedrijf besluit om een ​​open platform te bouwen en ziet wendbaarheid als essentieel voor zijn aanbod, legt Freitag uit. “De reden dat Claris mensen van alle niveaus de software laat ontwikkelen die ze nodig hebben, is dat we niet vinden dat er een monopolie op goede ideeën moet zijn. Waarom laten we mensen die met ons platform ongelooflijk briljante dingen maken, deze niet voor iedereen beschikbaar maken? Waarom zouden we ons platform niet openen voor de populairste programmeertaal ter wereld? Waarom zouden we onze ontwikkelaars niet laten profiteren van oplossingen die al bestaan ​​in het JavaScript-universum?

“Uiteindelijk is behendigheid de kern van Claris. Sommige apps zullen grote problemen blijven oplossen en sommige zullen discrete problemen oplossen. Het belangrijkste zijn de tools die het proces wendbaar maken, ongeacht de omvang van het project. “

Zeen Social Icons

More Stories
10 MANIEREN OM UW HUIS ER ELEGANT UIT TE LATEN ZIEN MET EEN BEPERKT BUDGET