FENG SHUI 101: BASISPRINCIPES EN PRINCIPES VOOR BEGINNERS

Kent u die huizen die een goede sfeer lijken uit te stralen? De architectuur is misschien niet spectaculair, de inrichting is misschien niet eens jouw stijl, maar om de een of andere reden voel je je geweldig zodra je door de deur loopt. Wat is het geheim? De kans is groot dat het in de oude Chinese praktijk van feng shui ligt

Het idee van feng shui kan een beetje ondoorzichtig lijken, maar in werkelijkheid is de filosofie gebaseerd op gezond verstand, waardoor onze huizen gelukkig, gezond en harmonieus aanvoelen. Het is gebaseerd op de overtuiging dat elk object een energie (of chi) heeft en de manier waarop we die objecten rangschikken, heeft invloed op onze gemoedstoestand en ons welzijn. Sommige elementen van een huis hebben meer yin, wat meestal statisch, stabiel, zwaarder en donkerder betekent, terwijl andere meer yang hebben, wat betekent helderder, warmer, lichter en dynamischer. De sleutel is om een ​​evenwicht te vinden tussen beide.

Het beoefenen van feng shui in je eigen huis kan zo simpel zijn als het opruimen of het veranderen van de plaatsing van een spiegel. Lees verder voor eenvoudige tips en tweaks die harmonie, balans en zelfs een waardevermeerdering in uw huis zullen brengen. Dat klopt – van feng shui is bekend dat het ook de Benjamins binnenbrengt.

Goede ZZZ’s = goede zen

Experts in feng shui zijn het erover eens – het bed is waar de magie gebeurt. En aangezien we ongeveer 33% van ons leven onder de lakens doorbrengen, is een goede plaatsing van het bed belangrijk. De perfecte plek is schuin tegenover de deur, maar je wilt nooit dat je voeten er rechtstreeks naar wijzen. Meestal betekent dit dat uw bed gecentreerd is langs een muur waar de chi optimaal in balans is. Als deze exacte locatie niet mogelijk is, zorg dan dat je een duidelijk zicht hebt op de kamer en de deur en dat je hoofd tegen de muur staat voor een geaarde slaap.

Optimaliseer uw toegangsweg

De voordeur is erg belangrijk in feng shui omdat het de toegangspoort is waardoor energie het huis binnenkomt. Als je dwars door de voorhal naar de achterdeur kunt kijken, gaat de energie te snel door het huis. Denk aan energie, of chi, zoals een persoon. Het zou raar zijn als een gast binnenkwam en meteen naar de achterkant van je huis rende, dus geef ze iets om te vertragen. Laat de chi zich geleidelijk en gelijkmatig door het huis verspreiden door een bank, kunstwerk of een tapijt met textuur ergens bij de deur te plaatsen

Je zou je op je gemak moeten voelen wanneer je je huis binnenloopt, maar als er een muur direct achter de deur is, kun je je vast en onder druk voelen. Hang daar een spiegel om de ruimte uit te breiden.

Als er een trap in je directe ingang is, kan chi de trap op rennen, waardoor de onderste verdieping geen positieve energie krijgt. Voeg een loper of een gedurfd kunstwerk toe bovenaan het trappenhuis om als energieanker te fungeren.

Wis de rommel

Afgezien van de regels van feng shui, weet iedereen dat een schoon huis een gelukkig huis is. We zijn allemaal schuldig aan het laten ophopen van rommel van tijd tot tijd, maar rommel is om een ​​aantal redenen een slechte look. We voelen ons er niet alleen slecht door, maar het manifesteert ook dode energie, die ons emotioneel kan belasten. De sleutel is om items te verwijderen die geen doel hebben en ervoor te zorgen dat alle rommel netjes georganiseerd en uit het zicht is.

Laat het licht binnen

Omdat licht de yang-kant van de vergelijking vertegenwoordigt, zorgt sterk natuurlijk licht ervoor dat we ons gelukkiger en meer geïnspireerd voelen. Gebruik voor kamers met beperkt natuurlijk licht warme, gloeilampen die het uiterlijk van buitenverlichting nabootsen. Of u kunt altijd nog een spiegel toevoegen. Probeer het zo te plaatsen dat het een raam weerkaatst, wat extra licht binnen zal brengen en hopelijk uitkijkt op een prachtig uitzicht.

Geef uw werkruimte een boost

Zelfs als je weinig controle hebt over je werkomgeving, zijn er kleine dingen die je kunt doen om chi te activeren en productiever te werken. Als je op kantoor bent, plaats dan een plant op je bureau en houd deze altijd vrij van rommel. Als je met harde tl-lampen werkt, voeg dan een kleine tafellamp toe. Een bureau dat schuin tegenover een deur staat, is de optimale krachtpositie, maar als dat niet mogelijk is, probeer dan in de buurt van een raam te staan. Zorg dat u niet met uw rug tegen een deur staat of met uw gezicht tegen een muur. Deze posities kunnen creativiteit belemmeren.

Overweeg kleur en symboliek

Feng shui-kleurprincipes zijn verbonden met de vijf elementen: aarde, hout, vuur, water en metaal. Experts raden aan om je geboortedatum te gebruiken om te zien onder welk element je energie valt. Als je de neiging hebt om agressief te zijn, heb je waarschijnlijk geen tonnen rood nodig in je ruimte. Voeg in plaats daarvan koelere tinten toe zoals groen voor balans. Geel en oranje zijn beide levendige kleuren die opgewektheid kunnen opwekken, terwijl paars en blauw rustgevend en stressverlichtend zijn. Het gebruik van een gezonde mix van koele en warme tinten (vooral aardse) kan thuis tot algemene rust en stabiliteit leiden.

Wees strategisch over kunst

Net als kleur symboliseren de kunst en decoraties die we kiezen om te tonen vaak onze hoop, inspiratie en zelfs onze persoonlijke problemen. Je wilt dingen tentoonstellen die je helpen je eigen verlangens te manifesteren, niet dingen die je herinneren aan mislukte relaties of onvoltooide projecten.

Zeen Social Icons

More Stories
8 MANIEREN WAAROP IEDEREEN ER AANTREKKELIJKER UIT KAN ZIEN, VOLGENS DE WETENSCHAP