DIEET TIJDENS DE ZWANGERSCHAP: EET VOOR TWEE?

Ik ben zwanger, ik kan voor twee eten: een vrij algemeen gezegde in de samenleving. Het is belangrijk om te onthouden dat de aanbevolen calorieën per dag worden verkregen, afhankelijk van het geslacht, de leeftijd, het gewicht en de lengte van een persoon, dus zwanger zijn met een baby van 1,5 kg betekent niet dat we voor twee moeten eten.

Het is belangrijk om te vermelden dat de voeding van de moeder de gezondheid van de foetus beïnvloedt, dus een gezond dieet moet worden gevolgd en overmatige gewichtstoename moet worden vermeden. Dus hier vraag je je af hoeveel calorieën ik in mijn dieet moet verhogen? Het is simpel, specialisten raden aan om de volgende calorieën per kwartaal te verhogen:

– Eerste trimester: +300 kca

– Tweede trimester: +340 kca

– Derde trimester: +452 kcal

Natuurlijk kunnen deze waarden variëren afhankelijk van de efficiëntie van het energiegebruik en het niveau van fysieke activiteit, maar een gemiddelde is best handig om voor de gezondheid van de moeder en de baby te zorgen.

Nu is het volkomen normaal dat een zwangere vrouw aankomt, aangezien de foetus, de placenta, het vruchtwater, de groei van de borsten en de baarmoeder in de 9 maanden een toename van 8-12 kg veroorzaken, maar een toename groter kan het embryo aantasten

De meest efficiënte oplossing om het gewicht te controleren, is door de gewoonte van fysieke activiteit aan te nemen, zolang het niet gecontra-indiceerd is, omdat het de ontwikkeling van zwangerschapsdiabetes en pre-eclampsie voorkomt, gewichtsbeheersing mogelijk maakt, rugpijn vermindert en psychologisch welzijn bevordert. moeder. De aanbeveling van experts is minimaal 150 minuten per week matige aërobe activiteit.

Tot slot wil ik benadrukken dat een zwangere vrouw voortdurend moet worden beoordeeld door haar arts en voedingsdeskundige om de noodzakelijke voedingsstoffen te leveren, aangezien de vereisten voor micronutriënten zoals foliumzuur, ijzer en magnesium in dit stadium toenemen en constante observatie vereist is. om ziekten zoals bloedarmoede, neurale buisdefecten, misvormingen enz. te vermijden.

Zeen Social Icons

More Stories
10 MANIEREN OM UW HUIS ER ELEGANT UIT TE LATEN ZIEN MET EEN BEPERKT BUDGET