ZEVEN TE VERMIJDEN BIJ ZORG VOOR HUISPLANTEN

Hoezeer ik ook dol ben op het uiterlijk van een huis vol bloeiende kamerplanten, mijn succespercentage thuis is behoorlijk verschrikkelijk. En aangezien ik mezelf al heb verplicht (niet minder schriftelijk) om dit falen in 2020 aan te pakken, was er geen ander antwoord dan de experts om advies te vragen. De volgende tips zijn samengesteld door Garden Buildings Direct en ik ga ze naar de letter volgen! Bekijk deze ruimte.

1. Het kiezen van de verkeerde planten

Zelfs als je geen tuinervaring hebt, weet je dat je geen cactus moet planten in Siberië. U moet dus planten kiezen voor de groeiomstandigheden in uw regio en zelfs voor hun plaatsing in uw huis, omdat zelfs binnenruimtes hun eigen ‘klimaat’-vereisten hebben: warm of koud, zonnig of schaduwrijk. Soms is het zo simpel als te weten welke planten goed zijn voor bepaalde locaties en omgevingen, want door een plant te kiezen die niet groeit in de omstandigheden van je huis, zorg je ervoor dat je faalt.

2. Te veel water geven

Het enige dat de meeste kamerplanten bovenal nodig hebben, is een constante toevoer van water, maar hoeveel hangt af van de soort. Als zodanig is een van de meest voorkomende dingen die mensen verkeerd doen, te veel water geven. Te veel water geven, vooral als de plant niet groeit, is een van de grootste oorzaken van het overlijden van een plant. Als algemene regel voor veel voorkomende kamerplanten moet compost vochtig maar niet nat worden gehouden, maar gespecialiseerde planten zoals orchideeën, vetplanten en cactussen hebben geheel andere omstandigheden nodig. Het wordt altijd aanbevolen om plantetiketten te controleren.

3. Geef al uw planten water volgens hetzelfde schema

Vergelijkbaar met het vorige punt, maar dit benadrukt het verder. Je vetplant hoeft niet zo vaak te worden bewaterd als je monstera, en deze hebben verschillende niveaus van vocht nodig voor je keukenkruiden. Dus hoewel het gemakkelijk te onthouden is om water te geven als je het elke week op dezelfde dag doet, is het niet altijd ideaal voor je planten, omdat ze te veel of te weinig water kunnen krijgen. Een goede test is om je vinger in de grond te steken. Als het een centimeter of zo droog is, geef het water, maar als dat niet het geval is, kom je over een paar dagen terug. Dit helpt je ook om je planten individueel te leren kennen en je kunt beter voorspellen wanneer ze water nodig hebben naarmate de tijd verstrijkt

4. Aankopen zonder labels

Dit geldt vooral als je een complete beginner bent zonder kamerplantervaring of het vermogen om verschillende soorten te herkennen. Een plant proberen te kweken zonder naam of specifieke onderhoudsinstructies is als het proberen een cake te bakken zonder recept. U moet op zijn minst de naam weten, zodat u zelf de zorginstructies kunt onderzoeken.

5. Planten in de buurt van een radiator plaatsen

Er is geen enkele kamerplant die boven of in de buurt van een radiator zou staan, want hoeveel je hem ook water geeft, de meedogenloze warmte zal hem uitdrogen en verwelking veroorzaken.

6. Plaats ze in direct zonlicht

Het is misschien een verrassing, maar idealiter moeten de meeste kamerplanten niet in direct zonlicht worden gehouden. Als je merkt dat je kamerplanten nog steeds verwelken, zelfs bij regelmatig water geven, probeer ze dan om de paar dagen te draaien om blijvende schade te voorkomen. Aan de andere kant zal te weinig licht ook de groei belemmeren en de gezondheid van de plant schaden, dus plaats individuele plantensoorten voorzichtig

7. Opgeven na uw eerste ongeval

Als je kamerplant sterft, wil dat nog niet zeggen dat je een nutteloze ouder bent met niets dan zwarte duimen. Het kan gewoon zijn dat uw huis niet de juiste groeiomstandigheden had, of dat de plant al aan het afsterven was toen u hem kocht. Planten gaan soms dood, maar je kunt alleen leren van je fouten. Een groene duim is tenslotte een vaardigheid die je verdient, niet iets waarmee je bent geboren.

Zeen Social Icons

More Stories
10 TIJDBESPARENDE SCHOONHEIDSTIPS