VEELVOORKOMENDE OORZAKEN VAN WI-FI-VERBINDINGSPROBLEMEN

Stel je voor dat je je ‘s nachts gaat settelen om een ​​paar afleveringen van je favoriete binge-waardige tv-programma te bekijken wanneer je streamingdienst plotseling stopt met laden en je alleen maar kunt kijken hoe de wifi in- en uitgaat, in de hoop dat de eindeloze buffering snel stopt . Misschien knarset u uw tanden door er alleen maar aan te denken – u en 7 miljard andere mensen. De vraag naar wifi is nu wereldwijd. In een onderzoek meldde 75% van de mensen dat ze gedurende een week zonder wifi chagrijniger zouden zijn dan tijdens een week zonder koffie. Sterker nog, 60% van dezelfde groep zei dat ze zelfs geen dag zonder wifi konden.

Wanneer de wifi uitvalt, komt onze internetafhankelijke wereld snel tot stilstand. Onze e-mails stoppen met laden, onze virtuele assistenten reageren niet meer, onze tablets en laptops worden onbruikbaar en onze telefoons duiken in onze kostbare datavoorziening. Ongeveer 71% van al onze mobiele communicatie vindt plaats via draadloos internet, volgens Wi-Fi Alliance, en enquêtes zeggen dat we het op die manier leuk vinden. Wi-Fi is nu het favoriete medium voor tweederde van de Amerikaanse consumenten, mede omdat het aanzienlijke besparingen oplevert op maandelijkse telefoonrekeningen.

Wi-Fi-verbindingsproblemen komen iedereen voor, maar ze hoeven niet regelmatig voor te komen. Weten wat u moet doen als uw verbinding mislukt, bespaart u uren frustratie, dus voordat u uw internetprovider belt of uw ontspannende avond opgeeft, overweeg dan om een ​​aantal van de eenvoudigere oplossingen te proberen om het probleem eerst op te lossen. Het zou je verbazen hoe vaak een slechte wifi-verbinding wordt veroorzaakt door fysieke obstakels zoals de configuratie van je huis, in plaats van door iets technologisch.

Terwijl u de onderstaande suggesties oplost, is de kans groter dat u de maximale signaalsterkte bereikt en profiteert u van snelle wifi wanneer u die nodig heeft.

Slechte Wi-Fi-verbinding: veelvoorkomende oorzaken en oplossingen

Als je erover nadenkt, is wifi een modern wonder. Deze ongeziene kracht geeft u snel internet op aanvraag zonder opdringerige en lelijke snoeren door uw huis of kantoor te weven. De enige vangst is dat wifi-netwerken vertrouwen op signaalsterkte, die gemakkelijk kan worden onderbroken, wat resulteert in onregelmatige snelheden.

Een wifi-signaal kan op veel meer manieren worden onderbroken dan we ons misschien realiseren. Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen achter trage, glitchy wifi en enkele praktische oplossingen om ze te verhelpen, zodat u de downtime van internet kunt minimaliseren zonder contact op te nemen met uw internetprovider (ISP).

Oorzaak: afstand tot de router

Wist je dat hoe verder je verwijderd bent van je fysieke router, hoe zwakker je internetverbinding zal zijn? Bij 2,4 GHz zal een verplaatsing van 15 voet van de router resulteren in een signaalverlies van ongeveer 6 dB – ongeveer 25% voor elke 15 voet. Als je wifi-verbindingsproblemen ondervindt bij het gebruik van internet in de kelder terwijl de router zich boven aan de andere kant van het huis bevindt, kun je niet verwachten dat internet zo snel is. Het signaal van de router moet een lange afstand afleggen en door meubels en muren gaan, waardoor het op weg naar jou verzwakt. Sommige nieuwere wifi-producten hebben mogelijk een iets breder bereik, maar u zult een maximale signaalsterkte ervaren wanneer u dichter bij de bron komt.

Oplossing

De eenvoudigste oplossing voor dit probleem is om dichter bij de router te gaan staan. Als vuistregel kan een wifi-router een signaal effectief tot 30 meter afstand verzenden, dus plan de router binnen deze afstand van de belangrijke kamers in uw huis. Routers zenden signalen vanuit alle hoeken uit, dus het is niet verstandig om deze aan het uiteinde van het huis te plaatsen, waar de helft van het signaal door een muur wordt geabsorbeerd. Wanneer u overweegt waar u het moet plaatsen, identificeer dan een locatie die centraal staat in de meeste kamers in uw huis of kantoor.

Als dit niet mogelijk is, overweeg dan om een ​​wifi-extender of repeater aan te schaffen. Dit soort apparaat vermenigvuldigt en vergroot de sterkte van uw signaal in de kamers die het verst verwijderd zijn van de internetbron. Klik hier om door enkele van de beste Amazon-range extender-opties voor uw budget te bladeren, samen met enkele voor- en nadelen van elk van klanten zoals u.

Oorzaak: routerlocatie

Veel huiseigenaren hebben de neiging om hun router op te sluiten in een kast, op een onderste plank, achter apparaten en onder meubels, zodat het niet zo zichtbaar of storend is voor hun huisontwerp. Als je je router verbergt, vertraag je ook het signaal door het meer mediums te geven om door te gaan voordat het je bereikt.

Zeen Social Icons

More Stories
Coronavirus: Australië staat voor de eerste recessie in drie decennia