PROFESSIONELE TIPS VOOR HET INRICHTEN VAN MOEILIJKE RUIMTES IN HUIS

In elk huis kunnen we moeilijk te versieren gebieden vinden; Kleine, smalle kamers of hoeken met ongebruikelijke vormen, waarvan de verdeling echte hoofdpijn veroorzaakt. José Agenjo, interieurontwerper en eigenaar van José Agenjo Estudio, en Norita Zubia, van Slow & Chic Photography and Interior Design, dragen verschillende praktische ideeën bij voor zes moeilijke ruimtes in het huis.

1. Een spatie tussen kolommen

Soms komt het voor dat in een grote ruimte de doorgangsdeuren, een raam, een radiator of een kolom een ​​moeilijk op te lossen ruimte veroorzaken. José Agenjo, interieurontwerper en eigenaar van José Agenjo Estudio, legt uit: “Deze hoeken zijn ideaal voor het creëren van leesruimtes, een bureau of een bar met krukken voor de keuken (in de afbeelding links)”.

Professionele oplossing: “Ik raad aan om dit gebied in te kaderen en te benadrukken in plaats van het onopgemerkt te laten. Om dit te doen, moet je texturen en stoffen gebruiken die contrasteren met de rest van de kamer. Je kunt dat stuk muur schilderen of een behang met een gedurfd ontwerp kiezen om een ​​persoonlijkere sfeer te creëren, ‘deelt Agenjo.

2. Het gat onder de trap

Norita Zubia, van Slow & Chic Photography and Interior Design, merkt op dat het de moeite waard is om optimaal gebruik te maken van de gaten die onder de trap verloren zijn gegaan.

Professionele oplossing: “Het ideaal is om er gebruik van te maken om kasten op maat te maken, ze te sluiten en die ruimte functioneler te maken”, zegt hij.

3. Een donkere kamer

Het gebruik van wit in elke kamer met weinig natuurlijk licht geeft een gevoel van licht, hoewel het de kamer soms een beetje koud en saai kan maken. Daarom zal het nodig zijn om andere elementen en materialen toe te voegen die het gevoel van warmte in de ruimte vermenigvuldigen.

Professionele oplossing: “Bij weinig licht moeten we dat eerste sombere gevoel omzetten in een warm gevoel. Je moet meubels en banken in donkere tinten vermijden en houten elementen toevoegen die voor warmte zorgen, in lichte of middentinten, planten en ook textiel, zoals dekens en kussens ‘, zegt Agenjo.

4. Een klein toilet of badkamer

Het zijn secundaire ruimtes die echter meestal goed zichtbaar zijn als we familie en gasten hebben. Daarom moeten ze maximaal worden verzorgd met een originele aanraking op de muren of door een originele spiegel met een applicatie te plaatsen.

Professionele oplossing: “Als u, naast het inrichten van de badkamer, deze renoveert, betegelt u de muren in de niet-waterzones tot een hoogte van 120-140 cm; de rest van de muur, plaats een behang, geschikt voor natte ruimtes, of schilder met een opvallende toon “, legt Zubia uit.

5. Een afgeschuinde kamer

Er zijn huizen met ingewikkelde hoeken en overhangen die het moeilijk maken om de binnenruimte te verdelen. In deze gevallen is een oplossing om deze lijnen te corrigeren door de hoeken te corrigeren met gipsplaatpanelen. Maar wat te doen als het niet mogelijk is om te corrigeren?

Professionele oplossing: “Als het niet mogelijk is om de muren te corrigeren of als u geen meters wilt opofferen, is het het beste om de meubels te gebruiken om onafhankelijke hoeken te creëren, een bureau of een bank te ontwerpen met aangepaste opslag, enz. Simpele ideeën die ons zullen helpen de rest van de elementen in de kamer op een coherente en evenwichtige manier te lokaliseren ”, zegt Agenjo.

6. Een kleine hal

Over het algemeen is de hal in huidige woningen een kleine ruimte. In dat geval is het doel om een ​​functionele en mooie ontvangstruimte te creëren zoals in de afbeelding.

Professionele oplossing: “Mijn advies is om een ​​ingelijste spiegel te plaatsen om het gevoel van ruimte en lichtheid van de ruimte te vermenigvuldigen, vergezeld van een eenvoudige plank die we kunnen gebruiken als zakafvoer en / of een kleine lamp die de omgeving warm licht geeft zonder deze op te laden”, zegt Zubia.

Zeen Social Icons

More Stories
HOE BINNENRUITEN TE KIEZEN