HOE GRANIET- EN KWARTSWERKBLADEN VEILIG TE REINIGEN

Graniet- en kwartswerkbladen zijn beide enorm populair in keukenontwerpen. Ze zijn niet alleen buitengewoon mooi, ze zijn allebei ongelooflijk functioneel en bieden duurzaamheid en stijl in een van de belangrijkste ruimtes in elk huis. Ondanks hun slijtvaste karakter hebben ze zowel granieten als kwarts werkbladen een zekere mate van zorg nodig om ervoor te zorgen dat ze er net zo mooi blijven uitzien als de dag dat ze werden geïnstalleerd.

Of je nu een volwaardige ‘Hincher’ bent of gewoon op zoek bent naar de beste manier om je glanzende werkbladen te behouden, nou … glimmend, we denken dat je deze toptips wilt bekijken om je granieten en kwartswerkbladen er tip top uit te laten zien , elke dag van de week.

Toptips om uw keukenwerkbladen glanzend te houden

Vermijd chemicaliën – met de reputatie super slijtvast te zijn, zijn zowel kwarts- als granieten werkbladen overgeleverd aan allerlei soorten chemisch verbeterde producten. Dit is echter niet wat u nodig heeft. Je wilt niet alleen chemicaliën zoveel mogelijk uit huis houden, vooral als er kleintjes en huisdieren rondrennen, maar je wilt ze ook weghouden van je werkbladen. Producten met bleekmiddel en andere agressieve chemicaliën mogen nooit worden gebruikt op graniet of kwarts. Ondanks hun vermogen om vlekken te bestrijden en hitte te weerstaan, kunnen dergelijke chemicaliën ze vanwege hun corrosieve aard zeer gemakkelijk beschadigen. Na verloop van tijd worden de materialen weggevreten en verliest uw werkblad zijn natuurlijke glans.

Voorraad op zuiveringszout – de beroemde mevrouw Hinch is een grote fan van zuiveringszout en gebruikt het vaak in haar gootstenen, maar als het gaat om uw werkbladen en die hardnekkige vlekken, heeft u alleen een beetje zuiveringszout en water nodig. Meng de twee gewoon door elkaar om een ​​dikke pasta te maken en breng ze rechtstreeks op de vlek aan met een doek. Laat de doek op zijn plaats drogen en til hem op. De vlek moet met het doek omhoog komen; veeg dan gewoon weg met warm water. Zorg ervoor dat u azijn en citroen niet gebruikt, want deze bevinden zich aan de zure kant van de schaal, nogmaals, wat een beetje te hard blijkt te zijn voor uw oppervlakken.

Dagelijks afvegen – of dit in het algemeen een reinigingsregel is of specifieker voor keukenwerkbladen, valt nog te bezien, maar een dagelijks afvegen is een goed idee. Gebruik gewoon een schone, vochtige doek, bij voorkeur een microvezeldoek zonder ruwe randen om krassen op het oppervlak te voorkomen. Gewoon een beetje warm water en een zachte reiniger volstaan ​​om ervoor te zorgen dat uw werkblad er dagelijks fris uitziet en bovendien is het mooi en eenvoudig in te passen in het dagelijks leven.

Blijf op de hoogte van die gemorste hoeveelheden – met een druk huishouden kan het moeilijk zijn om alles bij te houden op het moment dat het gebeurt, maar als er één ding is waar u prioriteit aan moet geven, dan blijft het op die gemorste hoeveelheden. Hoewel zowel granieten als kwartswerkbladen geliefd zijn omdat ze niet-poreus zijn, kunnen ze allebei vlekken vertonen. Dit betekent dat u gemorste hoeveelheden bij moet houden en ze zo snel mogelijk moet opruimen.

Blijf bovenop granietafdichtmiddel – hoewel kwarts een niet-poreus materiaal is, heeft graniet wat extra hulp nodig omdat het vocht kan opnemen. Daarom moet het altijd worden verzegeld voordat het wordt gebruikt. Een professionele toepassing van jaarlijks afdichtmiddel zorgt ervoor dat uw granieten werkbladen bestand zijn tegen vocht en dus alle vlekken, waardoor het zijn schone en glanzende uiterlijk behoudt.

Zeen Social Icons

More Stories
Bankbaas vertelt kredietverstrekkers dat ze klaar moeten zijn voor een no-deal Brexit-risico