10 MANIEREN OM UW HUIS ER ELEGANT UIT TE LATEN ZIEN MET EEN BEPERKT BUDGET

1) Kroonlijst – Details zijn belangrijk

Het zit allemaal in de details. Als het gaat om het inrichten van uw huis om er high-end en op maat gemaakt uit te zien, zijn details de sleutel. In dit geval is het detail kroonlijst.

Kroonlijsten kunnen een kamer er compleet of afgewerkt uit laten zien; het brengt het plafond en de muren samen, waardoor ze een elegante uitstraling krijgen. Zonder deze finishing touch zien kamers er vaak goedkoop of onvoltooid uit.

Gelukkig is kroonlijsten relatief goedkoop (vooral de plastic, overschilderbare versies), waardoor het voor bijna elk budget betaalbaar is. Er zijn veel breedtes om uit te kiezen, maar als u een grotere impact wilt, kiest u de breedste trim die uw budget toelaat. Voor de ultieme glamour, probeer alle soorten sierlijsten bij u thuis toe te voegen, d.w.z. kroon, hoge plint, plafondbalken, kolommen, plafondmedaillons, stoelrails etc…

2) Verf – kleur is belangrijk

Verfkleur is misschien wel een van de moeilijkste beslissingen om te nemen bij het inrichten van een kamer, vooral wanneer het resterende decor gebaseerd zal zijn op het kleurenpalet. Als u echter op zoek bent naar elegantie, zijn er bepaalde kleuren die uw huis direct glamour geven.

Kies een van deze twee kleuropties: gedurfde en dramatische OF zachte, ingetogen tinten. Met deze tinten voegt u direct elegantie toe aan uw huis. Het hangt gewoon af van uw kleurpersoonlijkheid in welke optie u kiest.

3) Kussens – Comfort en elegantie

Kussens in uw hele huis dienen twee doelen. Ten eerste kunnen ze, als ze correct zijn gekozen, de elegantie-factor echt versterken. Twee, ze bieden uw gasten een beetje extra comfort op de bank en geven uw kamers een gezellig, gelaagd gevoel.

Het comfortaspect spreekt voor zich, dat wil zeggen als u kiest voor kussens die groot genoeg zijn om op te rusten en zacht zijn. Over maat gesproken, u wilt de standaard 12 tot 18 inch voor een sierkussen vermijden. Kies in plaats daarvan iets groters, zoals een 22-inch kussensloop gevuld met 24-inch inzetstukken

4) Raambehandelingen – een onmisbaar accessoire

Het is eenvoudig: een huis zonder raambekleding ziet er onaf en goedkoop uit. Gelukkig zijn raambehandelingen een van de meest budgetvriendelijke manieren om wat elegantie aan uw huis toe te voegen, evenals de broodnodige privacy.

Bij het kiezen van raambekleding wilt u slimme keuzes maken. Het kiezen van bijvoorbeeld ongevoerd dun materiaal ziet er vreselijk goedkoop uit, ook al zijn ze de goedkoopste optie. Het wordt aanbevolen om doorzichtige materialen te vermijden. Dit betekent niet dat u geen kant-en-klare gordijnen kunt kopen. Veel winkelketens bieden beklede gordijnen die er elegant en duur uitzien, ook al is de prijs goed.

5) Hardware-afwerkingen – Kies voor Unique

Het is waar dat je een bouwmarkt kunt binnenlopen en geconfronteerd wordt met een hele muur van ladeknoppen en knoppen. Dat is echter precies het moment waarop je je moet omdraaien en de deur uit moet lopen.

Deze bulkhardwarestukken zijn niet duur, maar ze zijn ook van slechte kwaliteit en zien er goedkoop uit. Voor nog een paar dollar – hoewel niet genoeg om de bank te breken – kun je elders elegante, duurder ogende stukken krijgen.

6) Verlichting maakt een verschil

De meeste aannemers kiezen voor standaard verlichtingsarmaturen, die waarschijnlijk dezelfde zijn die ze keer op keer hebben gebruikt in alle huizen die ze hebben gebouwd. Designarmaturen voegen echter meer elegantie toe aan uw huis dan de standaard kroonluchter.

7) Hardhout heeft de voorkeur boven tapijt

Het is waar dat kamerbreed tapijt in een huis warm en zacht is, maar het staat niet gelijk aan dezelfde elegante factor als massieve, glimmende hardhouten vloeren. Hardhout zorgt voor een klassieke, elegante uitstraling en is te vinden voor een betaalbare prijs.

Het kopen van hardhout voor uw huis is een investering, maar het is zeker een verstandige keuze. Hardhout gaat lang mee en levert een mooi investeringsrendement op, vooral als u uw huis ooit doorverkoopt. Laminaat is een andere optie, maar zorg ervoor dat u het beste laminaat op de markt koopt om een ​​duurzame kwaliteit te garanderen. Als het een keuze is tussen laminaat of zachte vloerbedekking, kiezen we voor het zachte tapijt.

8) Accessorize uw huis

De meeste gemiddelde huizen missen de benodigde accessoires om die elegante toets echt de ruimte te geven. Velen gebruiken misschien het excuus dat accessorisatie hun budget zou overschrijden, maar het tegendeel is waar.

Er zijn veel betaalbare manieren om uw huis te accessoriseren terwijl u binnen uw budget blijft, vooral als u goud denkt. Goud wordt geassocieerd met rijkdom en rijkdom en kan onmiddellijk een elegant gevoel creëren, zolang er niet teveel goud in één ruimte is.

9) Meubilair kan betaalbaar zijn

Hoewel veel mensen van mening zijn dat investeren in dure banken niet binnen hun budget valt, kan het kopen van goedkopere meubels u uiteindelijk meer kosten. Ze zien er vaak goedkoop uit en worden slecht in elkaar gezet, waardoor ze sneller uit elkaar vallen.

Als u een elegant meubelstuk bij u thuis wilt hebben, kijk dan naar tweedehandswinkels, landgoedverkopen en consignatiewinkels voor kwaliteitsstukken tegen een meer betaalbare prijs. Het kan zijn dat u de meubels opnieuw wilt laten bekleden zodat ze bij uw interieur passen.

10) Huishouden – Een schoon, overzichtelijk huis is een must

Verrassend genoeg is een van de meest betaalbare manieren om uw huis er met een beperkt budget elegant uit te laten zien, eigenlijk gratis. Het enige dat u hoeft te doen, is uw huis schoonmaken en opruimen. Wekelijks afstoffen en stofzuigen kan ervoor zorgen dat uw huis high-end aanvoelt.

Ten tweede kunt u met reiniging snel vlekken en vlekken op karpetten verwijderen, zodat ze niet beschadigd en armoedig worden. Hetzelfde geldt voor uw meubels. Reinig ook uw ramen – het laat natuurlijk licht de kamer gemakkelijk vullen, waardoor het er helder en uitnodigend uitziet.

Zoals u hebt ontdekt, zijn er verschillende manieren om uw huis er met een beperkt budget elegant uit te laten zien. Het kiezen van de juiste verfkleuren, het vermijden van goedkope artikelen van slechte kwaliteit en verstandig winkelen zijn de beste trucs die interieurontwerpers gebruiken om hoogwaardige ontwerpen te maken.

Zeen Social Icons

More Stories
HOE GRANIET- EN KWARTSWERKBLADEN VEILIG TE REINIGEN