Bankbaas vertelt kredietverstrekkers dat ze klaar moeten zijn voor een no-deal Brexit-risico

De gouverneur van de Bank of England heeft kredietverstrekkers verteld dat ze klaar moeten zijn voor de mogelijkheid dat het VK en de EU tegen het einde van het jaar geen vrijhandelsovereenkomst sluiten.

Tijdens een gesprek met financiële bedrijven benadrukte Andrew Bailey hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat het financiële systeem een ​​no-deal aankan, meldde Sky News.

De bank zei dat de herinnering deel uitmaakte van haar reguliere wekelijkse gesprek met geldschieters.

Het komt als het VK en de EU blijven onderhandelen over hun toekomstige handelsrelatie, in een vierde reeks gesprekken.

Er blijven echter belangrijke knelpunten bestaan. Het VK verliet de EU in januari, maar heeft een overgangsperiode tot eind dit jaar. Het VK heeft consequent gezegd dat het niet om een ​​langere overgangsperiode zal vragen.

De Bank of England zei dat de heer Bailey “regelmatig de leiding van Britse banken ontmoet”.

“Zoals we eerder hebben gezegd, is de mogelijkheid dat onderhandelingen tussen het VK en de EU over een toekomstige handelsrelatie mogelijk niet tot een deal leiden, een van de resultaten die Britse banken de komende maanden moeten voorbereiden”, aldus de Bank. in een verklaring.

“Het is van fundamenteel belang voor de opdracht van de Bank of England dat zij het financiële stelsel van het VK voorbereidt op alle risico’s die zij zou kunnen lopen,” voegde zij eraan toe.

Brexit duikt weer op
Het VK en de EU hebben nog steeds belangrijke knelpunten in de lopende onderhandelingen, vertelde Katya Adler van de BBC deze week aan het Radio 4 Today-programma.

Ze zei dat de onderhandelingen zijn vastgelopen en vertraagd vanwege de coronaviruspandemie, dus de tijd is krap en dat als er botsingen tussen de twee partijen zijn, omdat de gesprekken online plaatsvinden, er minder gelegenheid is om het blok rond te lopen om te proberen en overeenstemming bereiken.

Knelpunten zijn onder meer gemeenschappelijke normen op het gebied van milieu en arbeidsmarkten en hoe geschillen over die normen zullen worden opgelost, en toegang tot visgronden.

Sommige basisprincipes van een no-deal Brexit zijn hetzelfde gebleven.

De Japanse autogigant Nissan zei woensdag dat de grootste autofabriek van het VK nog steeds wordt bedreigd als het VK de Europese Unie verlaat zonder handelsovereenkomst.

Evenzo waarschuwt de Bank of England al een aantal jaren voor de negatieve economische effecten van een no-deal Brexit.

De Bank heeft stresstests uitgevoerd om het effect van een “wanordelijke” Brexit op het banksysteem te onderzoeken, en zei in 2018 dat grote Britse banken voldoende kapitalisatie hebben om de schok van een no-deal Brexit te weerstaan.

Kortom, het Britse banksysteem zou sterk genoeg zijn om ermee om te gaan.

In maart, toen de gevolgen van de coronaviruscrisis begonnen te bijten, zei de Bank dat als gevolg van “uitgebreide voorbereidingen” door autoriteiten en de particuliere sector, als er een no-deal Brexit was, de meeste risico’s voor grensoverschrijdende financiële handel waren geweest verzacht.

Zeen Social Icons

More Stories
Duits stimuleringspakket geeft gezinnen € 300 voor elk kind