Nieuwe brochure met 4 groene fietsroutes!

Pluktuinen, kasteeltuinen, buitenplaatsparken, beeldentuinen, kwekerijen of biologische tuinderijen: de echte natuur- en tuinliefhebber springt direct op de fiets na lezing van de inspirerende brochure die op 17 mei is gepresenteerd aan wethouder Wimar Jaeger in Hilversum.

Fietsen door de natuur, langs landerijen en door weidegebieden. Vervolgens neerstrijken op een terras of in een kasteeltuin, een idyllische buitenplaats of bij een rustieke landwinkel. Het is heel makkelijk met de nieuwe brochure die deze maand verschijnt, en die voor een klein bedragje te koop is op veel plekken in ’t Gooi, het Groene Hart en de Vechtstreek. “De regio Gooi- en Vechtstreek ligt in het hart van Nederland en heeft ongelooflijk veel moois te bieden. In de omgeving van Hilversum is alles per fiets goed bereikbaar,” zegt wethouder Wimar Jaeger van Cultuur en Toerisme.

De kleurrijke gids beschrijft 4 groene fietsroutes: *Groene geheimen in en rond Hilversum  *Tuinen en parken langs Vecht en Plassen *Buitenplaatsparken en tuinen in de Stichtse Vecht *Boerenlandroute door het Groene Hart.

De informatie is interessant en inspirerend voor zowel inwoners van de regio, als bezoekers (dagjesmensen en toeristen). De gids is uitsluitend in het Nederlands beschikbaar en kost € 2,50.

Fietsen met een Vechtdeskundige

Op zaterdag 10 en vrijdag 16 juni is er een fietstocht onder leiding van de samenstelster van de routes en Vechtdeskundige Juliette Jonker – Duijnstee.  Gezamenlijk wordt dan route 3 gefietst, de start is om 10 uur bij het Vechtstreekmuseum in Maarssen. De kosten voor deze tocht zijn € 12,50 per persoon inclusief koffie of thee bij het Vechtstreekmuseum en de fietsgids met 4 complete routes (à € 2,50). Opgeven kan via http://webshop.gooivecht.nl/product-categorie/georganiseerde-fietstochten/. Maximale groepsgrootte: 20 deelnemers.

Praktische informatie

Handzame full colour brochure, formaat A5, met 40 pagina’s. Achter in de brochure een helder overzicht met de aanbevolen horeca-adressen langs de route, fiets-oplaadpunten en adressen voor fietsverhuur. De 4 fietsroutes in heldere tekst en sfeervol beeld, voorzien van duidelijke plattegronden, is verkrijgbaar bij VVV’s in de regio. Kijk voor adressen op www.vvvgooivecht.nl

Prijs: € 2,50
De Brochure 4 groene Fietsroutes in Gooi & Vecht is ontwikkeld door Toerisme Gooi & Vecht.

fietsroute-brochureoverzichtskaart-routes