Organisatie

iTRovator is een netwerkorganisatie die zich richt op versterking van zakelijk toerisme en leisure in de regio Gooi en Vecht, met de nadruk op innovatie en economische rendement. iTRovator doet dit door het samenbrengen van ondernemers, bedrijfsleven en kennisinstellingen die binnen deze sector in de regio Gooi en Vecht actief zijn.

De regio Gooi en Vecht heeft een kleurrijk palet aan toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. De gemeenten Blaricum, Gooise Meren (Muiden, Naarden, Bussum), Hilversum, Huizen, Laren, Stichtse Vecht, Weesp en Wijdemeren bieden dan ook alle mogelijkheden voor zakelijk toerisme en leisure. Maar ook op het snijvlak van toerisme en andere sectoren (met name zorg en media) zijn er talloze groeikansen.

De regio Gooi en Vecht is eigenzinnig, verbeeldend en expressief. Toeristische ondernemers in de regio willen daarom zelf actief aan de slag om de groeikansen te benutten, en samen met kennisinstellingen en overheden de mogelijkheden van dit gebied nog sterker maken. Zij doen dit door het bestaande aanbod beter met elkaar te verbinden en te ‘vermaakten’. Ook willen zij door beter samen te werken nieuwe producten en diensten voor de sector ontwikkelen. Tenslotte kan de regio Gooi en Vecht nog groeien qua bekendheid als toeristische destinatie. iTRovator is de organisatie die dit alles mogelijk maakt.

 

Toerisme Gooi & Vecht

De Stichtingen iTRovator en Regionaal Bureau voor Toerisme Gooi & Vecht treden sinds 2016 naar buiten toe met de gezamenlijke naam ‘Toerisme Gooi & Vecht’. Dit om één helder gezamenlijk aanspreekloket te vormen voor ondernemers, gemeenten en overige toeristisch-recreatieve organisaties binnen en buiten de regio waar het gaat om toerisme en recreatie in de regio Gooi & Vecht. Daarbij blijft echter iTRovator de innovatieve productontwikkelingsorganisatie op toeristisch vlak in de regio en RBT de organisatie die invulling geeft aan de toeristische informatie- en ontvangstfunctie voor de regio.